Det er aluminium i flere ting enn du tror

15 oktober 2020
Johanne Larsen

De fleste av oss forbinder aluminium med aluminiumsfolie, men det er faktisk aluminium i flere ting enn du tror. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor det er så populært å lage ting i nettopp aluminum, og hvilke ting du kanskje ikke visste var laget av aluminium. 

Hvorfor nettopp aluminium? 

Du lurer kanskje på hvorfor nettopp aluminium er så populært – og det er det faktisk en del gode grunner til. Det handler først og fremst om vekt. Det er nemlig sånn at aluminium er et forholdsvis lett materiale, og dermed så er det utrolig praktisk å bruke i mange former for produksjoner. Hvis vi ser på aluminiumsproduksjon, så produseres ting som maskineri og produkter som krever lett vekt, men stor styrke. Det er nemlig det som er aluminiumens ypperste egenskaper. Man kan lage lette produkter som tåler mye og som man kan bruke med stor kraft. La oss se på noen av de du kanskje bruker hver dag her. 

Biler av aluminium

Biler er faktisk noe av det som ofte lages i aluminium. Fordi materialet er så lett å forme, kan man enkelt forme det til aerodynamiske former, som egner seg godt til biler. Det er også mange felger som blir laget i aluminium. Her er det en stor fordel at det er et både lett og svært holdbart materiale. Kanskje har du en bil som er laget av aluminium?

Datamaskin og smarttelefon

Det er ikke bare biler, industrimaskineri og verktøy som er laget av aluminium. Faktisk er også mange smarttelefoner og datamaskiner laget av aluminium. Det er med andre ord ting du bruker hver dag, som er laget av aluminium. Da er det en stor fordel at aluminium er så lett, så man ikke skal gå rundt med en tung telefon i lomma og en tung datamaskin i sekken eller vesken.