Mikal Solhaug – Nordnorsk fiskebåtrederi med eget landanlegg

18 oktober 2023
Eivind Øi

editorial

Mikal Solhaug AS er et anerkjent nordnorsk fiskebåtrederi som er lokalisert i Båtsfjord. Med sitt eget landanlegg har de et sterkt fokus på fangst, produksjon og distribusjon av fersk fisk av høy kvalitet. Dette gjør dem til en betydningsfull aktør i fiskeriindustrien, og deres produkter blir verdsatt av mat- og drikkeentusiaster over hele landet.

Bakgrunn og historie

Mikal Solhaug AS ble etablert på begynnelsen av 1980-tallet av Mikal Solhaug og hans kone Eva. De startet med bare én fiskebåt, men gjennom hardt arbeid og dedikasjon har selskapet vokst til å bli et av de ledende fiskebåtrederiene i nordnorge. Selskapet har alltid vært opptatt av å levere fersk og bærekraftig fisk til markedet. De har et sterkt fokus på å ha en bærekraftig drift som tar vare på havets ressurser, samtidig som de sikrer høy kvalitet på fisken de fanger.

Mikal Solhaug

Fangst og produksjon

Mikal Solhaug AS har en moderne og effektiv flåte med fiskebåter som er utrustet for å håndtere fangsten på en skånsom og forsvarlig måte. De fisker primært i det kalde og næringsrike farvannet utenfor Finnmarkskysten, der fisken har gode vekstforhold og blir av høy kvalitet.

Etter fangsten blir fisken tatt til landanlegget som er utrustet med moderne utstyr for produksjon og behandling av fisk. Her blir fisken renset, filetert og pakket før den blir distribuert til ulike markeder. Solhaug AS har et godt samarbeid med flere grossister og restauranter rundt om i landet, noe som sikrer at den ferske fisken når mat- og drikkeentusiaster på kortest mulig tid.

Produktsortiment og kvalitetskontroll

Mikal Solhaug AS leverer et bredt spekter av fiskesorter til markedet. De er spesielt kjent for sin ferske torsk, hyse og kveite, som er ettertraktet av både privatpersoner og profesjonelle kokker. Selskapet legger stor vekt på kvalitetskontroll, og hver eneste fisk gjennomgår en grundig sjekk før den blir sendt ut til kundene. Dette sikrer at fisk av høyeste kvalitet når frem til matbordet.

Selskapet har også en sterk satsning på bærekraftig fiske og har implementert strenge miljøstandarder i sin drift. De jobber kontinuerlig med å redusere sitt klimaavtrykk og å sikre at deres fangst er bærekraftig på lang sikt.

Mikal Solhaug AS er et velrenommert nordnorsk fiskebåtrederi som har et eget landanlegg i Båtsfjord. Med fokus på kvalitet og bærekraftighet har de etablert seg som en viktig aktør i fiskeriindustrien. Deres fokus på fersk og bærekraftig fisk, samt deres moderne produksjonsanlegg og sterke kvalitetskontroll, gjør dem til et foretrukket valg blant mat- og drikkeentusiaster som verdsetter høykvalitetsprodukter fra sjøen.