Derfor velger mange ledlys nå

29 september 2021
Johanne Larsen

Ledlys er blitt utrolig populært, og du har helt sikkert hørt om led, kanskje uten å vite hvorfor det er så mange som velger led fremfor vanlige lyspærer. Det er det ikke bare èn, men faktisk flere gode grunner til. De skal vi se litt nærmere på her, så du kan velge mer informert, neste gang du skal kjøpe lyspærer – eller kanskje det er på tide å skifte ut? 

En del av en mer miljøvennlig livsstil? 

En av grunnene til at ledlyskilder er blitt så utrolig populære i norske hjem, ja, faktisk i hele Europa, er fordi mange av oss har fått øynene opp for en mer miljøvennlig livsstil. Med en mer miljøvennlig livsstil, kan vi leve litt grønnere, og få litt bedre klimasamvittighet i hverdagen. Det er viktig å ta vare på miljø og klima, og her kan de små valgene du treffer i hverdagen, spille en stor rolle. Det har nemlig noe å si for hvor stort co2-avtrykk du etterlater deg, og man kan faktisk si at led-lys spiller en rolle her. Det handler nemlig om å spare energi. Det kan nemlig ha mer enn bare èn fordel. 

Skift ut gamle lyspærer – spar energi 

Når du skal skifte ut de gamle lyspærene dine, kan det være lurt å tenke på om du kanskje skal skifte til ledlys i stedet for vanlige lyspærer. Det er mange myter om at ledlyspærer har dårligere lys, men det er faktisk ikke tilfellet. Her er teknologien kommet langt, og du finner mange forskjellige lysstyrker med ledpærer i dag.

På https://ledlyskilder.no/19129-e27-led, kan du lese mer om ledlys, og finne et stort utvalg ledlyskilder på nettet. Når man kjøper på nett, kan man som regel handle litt mer, og slippe å handle så ofte. Det er som regel også lettere å finne gode priser på nettet.