Få orden på de små tingene i hverdagen

19 september 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er enkelte små ting i hverdagen som man gjerne vil ha styr på, som gir gode voksenpoeng. Her skal vi se litt nærmere på hvordan du kan takle dem og lage en plan for ting, så du har god orden i sysakene når det gjelder hverdagsting. Det er kanskje ikke så vanskelig eller uoverskuelig som du kanskje forestiller deg.

Lag en huskeliste

Man føler seg vel neppe mindre voksen enn hvis man står utenfor sin egen inngangsdør og har glemt nøklene. Noe så grunnleggende og essensielt – men så lett å glemme. Hvis du har det man kaller smekklås, altså en dør som smekker igjen låst når du lukker den, så er dette kanskje et ekstra kritisk punkt. Da trenger man nemlig ikke å ta med seg knippet for å låse seg ut, man kan bare lukke døren, og vips så har man lagt igjen nøklene inne et eller annet lurt sted. Det er selvfølgelig også sånn at man miste eller få frastjålet nøklene andre steder også, og derfor er det lurt å vite hva man skal gjøre. 

låsesmed Asker

Det er selvfølgelig lurt å ha et par ekstranøkler liggende hos noen man stoler på, så har man nemlig en utvei hvis uhellet mot all formodning skulle være ute. Det er også en god mulighet å få tak i en god låsesmed som https://www.askerls.no/lasesmed-asker. En annen lur ting, er å lage en huskeliste over ting man skal ha med seg, som man går gjennom mens man sjekker – da er man alltid sikker på å huske ting som nøkler, lommebok og mobil. 

Lag en matplan 

En annen kul voksenting som gir deg litt bedre oversikt i hverdagen, er å bli en reser på matplaner. Da kan du nemlig alltid sikre deg mat i kjøleskapet eller fryseren, og du bruker matvarene bedre – dermed blir dem mindre som kastes. Det gir voksenpoeng!