Husk å ta godt vare på føttene

28 mars 2022
Johanne Larsen

editorial

Du har kanskje ikke tenkt over hvor viktig det egentlig er å ta vare på føttene dine? Her skal vi se litt nærmere på hvorfor, og ikke minst hvordan du kan sørge for at føttene dine får den hjelpen og støtten de har bruk for. 

Føttene skal bære deg hele livet 

Det er viktig å huske på at føttene faktisk skal bære deg hele livet. Det er nemlig sånn at vi fort glemmer føttene litt. De gjemmes bort store deler av året i sko og med sokker, spesielt i et land som Norge som er så kaldt, så blir føttene som regel gjemt bort – og dermed også litt glemt.

Men føttene spiller en viktig rolle, og god fothelse er utrolig viktig for en sunn kropp. Det er nemlig sånn at føttene bærer all kroppsvekten din dag ut og dag inn, og får dermed stor belastning. Det vil si at hvis du for eksempel går i feil fottøy, som kanskje ikke tar hensyn til spesielle behov du har, så blir det fort til problemer som forplanter seg oppover i resten av kroppen. God fothelse er et godt sted å starte, men hvordan kommer man dit? 

Ortopeditekniker

Få hjelp av ortoped

For å se på føttene og få hjelp til å fikse og korrigere spesifikke problemer du har, kan du få hjelp av en ortoped. Ortopeditekniker kan du finne nesten uansett hvor du befinner deg i landet. 

En ortoped kan hjelpe med spesielle ortopediske såler, og oppdage problemer som kan forplante seg i resten av kroppen før det blir et problem eller en skade. Derfor er det lurt å ta seg en tur til ortoped, og finne ut av hva som er det beste for deg og din fothelse. Det er aldri for sent å komme i gang med å ta godt vare på føttene!