Hvorfor skal man velge led lyskilder?

29 september 2021
Johanne Larsen

Lys kan være akkurat det som skal til for å skape varme og stemning i hjemmet. Her skal vi se litt nærmere på hvordan. 

Skap stemning i hjemmet

Vi lever jo i et land, der det er mye mørkt. Hvis man bor langt nord, så er det faktisk helt mørkt store deler av året, og da sier det kanskje seg selv at lys, og da spesielt kunstige lyskilder, er mye viktigere her enn mange andre steder. For vi er kanskje bortskjemt på dagslys i sommerhalvåret, men sånn er det jo langt fra når vinteren melder sin ankomst. Og derfor er det kanskje spesielt viktig, at man finner gode lyskilder som kan skape stemning i hjemmet.

Lys er nemlig en utrolig viktig faktor når det kommer til stemning. Bare tenk på hvor stor forskjell det er på et venteværelse med lysstoffrør, og på en middag over stearinlys. Lys har mye å si for hvordan vi oppfatter et rom, men også for hvordan vi har det i et rom, hvilken stemning vi kommer i, og for noen kan det også påvirke humøret. Derfor er det ikke så rart at vi er blitt veldig opptatt av lys og lyskilder. Det å velge riktige lamper kan nemlig være helt avgjørende for å få det uttrykket man vil ha. Dermed blir lys rent faktisk også en del av innredningen. Man kan altså med fordel finne lamper som blir en del av interiøret. Da er det mange som velger led, men hvorfor det? Det skal vi se på nå. 

Hvorfor led?

Det er ikke så rart at mange velger led når de skal finne lyskilder til boligen. Led gir behagelig lys og man kan faktisk spare strøm, fordi pærene bruker mindre energi. Dermed varer de også lenger, og det er en stor fordel for deg som vil spare.