Sånn velger du riktige lamper til ditt hjem

27 juli 2021
Johanne Larsen

Det finnes mange lamper å velge mellom på markedet, og det er fullt mulig å finne lamper som passer perfekt til ditt hjem – og som faktisk kan bidra til å løfte interiøret. Det er nemlig noe som kan ha mye å si for hvordan hjemmet ditt fremstår. Det skal vi se nærmere på her, så du kan velge helt riktig. 

Lamper som løfter interiøret

Det finnes mange lamper å velge mellom, og det gjelder å velge de som løfter interiøret på en måte som du føler representerer deg på den beste mulige måten. Lamper er små skulpturer, og her kan man finne noen som passer inn i ens stil, eller kanskje blir det perfekte fokuspunktet i en stue eller et soverom. Det kan også bli en smart måte å introdusere en ny farge på, hvis du vil friske opp hvite vegger med et innslaga farge. 

Hva slags lyskilder skal jeg velge? 

Det er mange meninger om lyskilder, men en lyskilde som man unektelig hører mer og mer om, er det som heter LED. Det er ikke så rart. Det er nemlig en rekke fordeler ved led lys som gjør at mange foretrekker det som lyskilde. Det handler simpelthen om energieffektivitet, og det er noe som fort henger sammen med økonomi, Hvis man vil være litt mer miljøvennlig, så er det slett ikke dumt å tenke på hvilken lyskilde man velger. Det å velge led lys fremfor en glødepære, kan spare deg for mye energibruk, og det er noe som i sin tur setter spor på strømregningen. Det har også noe å si at led pærer har mye lenger varighet enn vanlige lyspærer, og dermed så kan du vente lenge før du skal skifte lyspærer – og kjøpe nye. Det er også et regnestykke som er lurt å ta hensyn til når man skal finne nye lyskilder.